Seiko - Uurwerken


Synergie is de bron van Seiko's passie voor perfectie. 56 jaar nadat het eerste mechanische Seiko polshorloge was gemaakt, vond Seiko het quartzhorloge uit. En opende zich een wereld vol ongekende nieuwe mogelijkheden door de synergie van traditionele en elektronische technologie. Het quartztijdperk was nog maar net begonnen, toen de technici van Seiko al droomden van een nieuwe revolutionaire stap: het kinetic horloge. 19 jaar en vele patenten later werd die droom werkelijkheid. Kinetic werd het eerste horloge ter wereld dat zijn eigen energie opwekte, dankzij de briljante combinatie van een door beweging aangedreven rotor en een quartz uurwerk.

Het gedreven karakter van Seiko richtte zich vervolgens op een andere lang gekoesterde droom: een veeraangedreven horloge met ongekende precisie. Zoals quartz Kinetic mogelijk had gemaakt, zo leidde Kinetic tot Spring Drive.

Nog steeds droomt Seiko over nieuwe avonturen in de tijd. Logisch, want de synergie van de vier Seiko technologieën zal altijd leiden tot nieuwe ontdekkingsreizen.

Vandaag heeft Seiko vijf collecties:

Snel leven en genieten van elke seconde. Het is de essentie van Sportura, de Seiko collectie voor motorsportliefhebbers die de grenzen op het asfalt opzoeken. Elk detail van Sportura is ontworpen voor snelheid: de zeer goed afleesbare wijzerplaten, het saffier glas met anti-reflectie coating en de robuuste uitvoering. Van de Perpetual Chronograph tot de Kinetic Direct Drive, van het racecircuit tot de snelweg, de Sportura-collectie heeft alles wat nodig is om optimaal te genieten van het snelle leven.

Wie zich op open zee waagt, weet dat hij het onbekende tegemoet vaart. De oceaanzeiler zoekt grenzen op en is nooit bang om risico's te nemen. Voor mensen met een passie voor oceaanzeilen heeft Seiko Velatura gecreëerd. Deze collectie voor zeevaarders is een eerbetoon aan hun vaardigheid, moed en toewijding.

De passie om tot perfecte aerodynamische vormen te komen, vraagt om voortdurende innovatie en creativiteit. De slanke lijnen van Arctura volgen de gracieuze vorm van de boog, de meest volmaakte vorm in de natuur, met als resultaat een uniek aerodynamisch profiel.

Waar klassiek en modern samenkomen, ligt de essentie van de Premier Collection. De creatieve harmonie tussen contrasten vormde de inspiratie voor een Dress horloge dat hypermoderne technologie combineert aan fraaie vormgeving. Premier. Klassieke inspiratie. Moderne expressie.

Het is het einde van de wereldwijde zoektocht naar perfectie. Seiko introduceert het eerste analoge GPS horloge ter wereld: de Seiko Astron GPS Solar. Astron horloges herkennen alle 39 officiële tijdzones op aarde en kunnen daardoor altijd exact de juiste locale tijd weergeven. Het spectaculaire horloge heeft een micro-GPS ontvanger die zo weinig energie verbruikt, dat alle functies optimaal functioneren op lichtenergie.


Ga naar de website van Seiko